Massage van je paard

Paardenmassage Helen Jones

Ik ben holistisch opgeleid. Dat klinkt misschien wat abstract, maar het betekent niets anders dan dat ik het paard als geheel bekijk. 

Ik bekijk het paard als geheel

Ik kijk niet alleen naar interne factoren (anatomie en fysiologie), maar houd ook rekening met externe factoren die het paard beïnvloeden. Zoals bijvoorbeeld leeftijd,  huisvesting, hoe (intensief) het paard wordt belast, de conditie van hoeven en gebit, en het karakter van het paard.

Ik ga altijd op zoek naar de onderliggende oorzaak van eventuele problemen, zodat de oorzaak kan worden aangepakt en niet alleen de symptomen bestreden worden.

Ik werk met het paard, niet aan het paard. Voor een optimaal resultaat van een massagebehandeling is het belangrijk dat het paard me vertrouwen geeft en zich openstelt.

Hoe ga ik te werk

Tijdens de massage zoek en behandel ik blokkades of verhoogde spiertonus (spierspanning in rust) en let ik goed op temperatuurverschillen, zwellingen, asymmetrische spieropbouw of andere onregelmatigheden.

Met behulp van de verschillende handgrepen en technieken kan ik, naast de oppervlakkige spieren, ook de onderliggende weefsels bereiken.

Mijn technieken zijn ook uitermate geschikt voor nerveuze paarden.

Meer weten?

Denk je dat jouw paard baat heeft bij een behandeling, maar heb je nog vragen? Ik heb de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Neem hier een kijkje of neem direct contact met mij op!