Sportmassage

Sportmassage Helen Jones

Sportmassage is een dynamische en krachtige vorm van massage die geschikt is voor zowel sport- als recreatie paarden.

Het doel van sportmassage

Het doel van sportmassage is om de prestaties van het paard te verbeteren door spierspanning en verklevingen van de fascia te verminderen en de bloedsomloop te bevorderen en afvalstoffen sneller af te voeren. Daarnaast kan sportmassage helpen om eventuele spanning of ongemak te verlichten die het paard kan ervaren door fysieke inspanning, training en competitie. Zo kunnen blessures worden voorkomen en spierpijn verminderen, en zal het paard sneller herstellen van intensieve trainingen en wedstrijden.

Maar sportmassage is niet alleen voor sportpaarden! Ieder paard dat wordt bereden of waarmee wordt gewerkt kan er baat bij hebben. Sportmassage zorgt namelijk ook voor spieropbouw, het stimuleert circulatie van het lymfestelsel, voorkomt verklevingen door rekken en strekken van bindweefsel, helpt bij het bewustzijn van het lichaam en vermindert spanning en stress.

Tijdens een sportmassage behandeling gebruik ik verschillende massagetechnieken en handgrepen om de spieren, fascia, ligamenten, pezen en gewrichten van het paard te behandelen, zoals effleurage (langgerekte strijkbeweging), vibratie (schudden/trillen), frictie (diepere wrijving) en drukpunten. 

Daarnaast pas ik mobiliserende technieken en stretching toe om de flexibiliteit van de spieren verder te verbeteren en de mobiliteit van de gewrichten te vergroten, of om juist de bewegingsvrijheid te testen en indien nodig (met andere technieken) te verbeteren.

Ik gebruik vooral technieken uit de sportmassage bij paarden die zich nog niet zo bewust zijn van hun lichaam en die het moeilijk vinden om hun aandacht te richten op hun lijf en eventuele ongemakken, zoals bijvoorbeeld jonge paarden.

Meer weten?

Denk je dat jouw paard baat heeft bij een behandeling, maar heb je nog vragen? Ik heb de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Neem hier een kijkje of neem direct contact met mij op!