Mijn massage technieken

Het is niet alleen belangrijk om goed te kijken, maar vooral ook om goed te voelen. Paarden zijn namelijk prooi- en kuddedieren, waardoor ze van nature gewend zijn om pijn en ongemak te verbergen en te compenseren. Hierdoor kan een probleem (nog) niet zichtbaar zijn, maar wel voelbaar. Of misschien is het probleem wel zichtbaar, maar op een hele andere plek dan waar de oorzaak zit, vanwege alle verbindingen in het lichaam (d.m.v. ligamenten, fasciae, enz.). Dat is ook de reden dat massage géén ‘quick fix’ is en ik tijdens iedere behandeling het hele paard masseer, van neus tot staart.

Tijdens de massage zoek en behandel ik blokkades of verhoogde spiertonus (spierspanning in rust) en let ik goed op de reacties van het paard, temperatuurverschillen, zwellingen, asymmetrische spieropbouw of andere onregelmatigheden. Met behulp van de verschillende handgrepen en technieken kan ik, naast de oppervlakkige spieren, ook de onderliggende weefsels bereiken.

De massage technieken

Masterson Method©

Interactie met het paard

Zacht & vriendelijk

Masterson Method

De Masterson Method© is een zachte methode van lichaamswerk die is ontwikkeld door Jim Masterson, de jarenlange therapeut van internationaal succesvolle sportpaarden in verschillende disciplines. Door te werken met de reacties die het paard geeft op de vaak lichte aanraking, wordt dat deel van het zenuwstelsel geactiveerd, dat zorgt voor rust en herstel (het parasympatisch zenuwstelsel). Zo kan het paard spanning loslaten en de bewegingsvrijheid worden verbeterd.

Sportmassage

Loslaten van spierspanning

dynamisch & krachtig

Sportmassage

Sportmassage is een dynamische en krachtige massagevorm die zorgt voor verbeterde bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen en vocht sneller worden afgevoerd. De bewegingsvrijheid wordt verbeterd door mobilisatie van de gewrichten. Zo kunnen blessures worden voorkomen of hersteld.

Myofasciale release therapie

Strakheid in de fascia loslaten

Bindweefsel

Myofasciale release therapie

Myofasciale release technieken worden gebruikt om te zorgen dat het bindweefselnetwerk, dat alle structuren in het lichaam verbindt, soepel en flexibel blijft. Met zachte of stevigere druk, of met behulp van tape of guasha wordt strakheid en spanning in de fascia van de spieren losgemaakt. Zo kunnen de fascia, de verbonden structuren en alle lichaamsprocessen die daarmee samenhangen weer optimaal functioneren.

Neem vrijblijvend contact op

Interesse in een massage voor jouw trouwe viervoeter?

Ik adviseer je graag over de diverse massage technieken.