Over Helen

Missie & opleidingen

Ieder paard is anders en heeft andere uitdagingen. Ik werk continu aan mijn kennis en vaardigheden om de verschillende dieren de meest geschikte behandeling te bieden en een oplossing te vinden voor eventuele (terugkerende) problemen. Elke keer merk ik hoeveel baat paarden hebben bij massage. Mijn missie is om zoveel mogelijk paarden te helpen met meer gemak en plezier te bewegen!

“Omdat ik mezelf steeds wil blijven ontwikkelen ben ik altijd op zoek naar meer kennis over de fysieke en mentale aspecten van het paard.”

Hoe het voor mij begon

Tijdens een clinic van paardentrainer Mark Rashid, één van mijn grote inspirators, kreeg ik een eye-opener. Mark werd gevraagd te werken met een paard dat op rust stond en niemand in zijn box toeliet. Nadat het hem lukte om in de box te komen, was de ruimte natuurlijk beperkt, en deed hij een aantal oefeningen met het paard (ook Masterson Method® technieken, zo bleek later). Ik zag hoe de spanning van het paard afgleed en hoe hij tot rust kwam. Zo realiseerde ik me hoe groot de impact van lichamelijke spanning op het gedrag van een paard kan zijn. Hier wilde ik meer over leren en zo ben ik begonnen aan mijn ontwikkeling als masseur voor paarden.

VPSN-gekwalificeerd allround masseur voor paarden

Als VPSN-gekwalificeerd paardenmasseur heb ik het toelatingsexamen van de Nederlandse beroepskoepel voor paardenmasseurs met succes afgerond. Ik volg jaarlijkse bijscholingen die worden georganiseerd door de VPSN en worden gegeven door Katja Winderickx en Henk van Veen van het team Orthopedie van Lingehoeve Diergeneeskunde.
Daarnaast ben ik altijd op zoek naar meer kennis en informatie via verschillende opleidingen, cursussen en bijscholingen. Zo zorg ik dat ik op de hoogte blijf van de ontwikkelingen en kan ik een kwalitatieve behandeling voor jouw paard of pony waarborgen.

Wil je weten welke opleidingen, cursussen en bijscholingen ik heb gevolgd? Kijk dan hier.